A Queen's Stories

Programlehetőségek

Az Élő történelem adta lehetőségek igen széleskörűek, az alábbiakban a leggyakrabban megrendelt programformákat soroltam fel:

Múzeumi tárlatvezetés: a vendégeket “Erzsébet királyné” kalauzolja végig a kiállításon, melynek során saját életéről és emlékeiről mesél. Ezzel nem csak a kiállított tárgyakat, hanem Erzsébet életútját is egy sokkal különlegesebb, személyesebb szempontból ismerheti meg a látogató. A vezetést teljes egészében megtarthatja az előadó, vagy együttműködhet tárlatvezetővel is.

Élő történelmi játék: egy vagy több, a kiállításhoz/helyszínhez kapcsolódó témát láthatnak feldolgozva a nézők, gyakorlatilag egy rövidebb vagy hosszabb „színpadi” előadás formájában. A Nemzeti Múzeumban Dittera Károly élő történelmi előadóval közösen tartott „Audiencián Erzsébet királynénál” című programunk is ide sorolható, minden alkalommal napokkal az előadások előtt elfogytak rá a jegyek. Megvalósítható egy előadóval, de igazán mély benyomást akkor tesz, ha legalább ketten adnak elő. További előadók felkérésében örömmel segítek.

Kötetlen beszélgetés: legnépszerűbb formája az ún. cércle, ahol „Erzsébet királyné” a terem egy pontján foglal helyet, és a vendégek egy koordinátor segítségével (ez a múzeum egyik munkatársa is lehet) odaléphetnek hozzá beszélgetni és természetesen fényképezkedni. Ez a forma akkor a legideálisabb, ha aznap több programlehetőség elérhető, például egy családi nap keretein belül, de önmagában is egy üde színfolt lehet.

Interaktív foglalkozás: ez a programforma a kisebbek számára ajánlott. Egy-egy ilyen során például megtanulhatják a legyezőnyelvet,megismerkedhetnek a kor divatjával, vagy megtudhatják, hogy milyen volt egy hercegi gyermek egy napja. Az ehhez szükséges eszközöket az előadó biztosítja.

Szakmai előadás: egy élő történelmi előadónak nemcsak a saját karakterét, hanem az adott kort és annak szokásait is mélyrehatóan ismernie kell, valamint ezt tudnia kell prezentálni is. Akár egyedül, vagy társulva egy, a témával foglalkozó szakemberrel együtt is megvalósulhat a program, például egy könnyedebb kerekasztalbeszélgetés formájában. Szívből ajánlom például Káli-Rozmis Barbara Erzsébet-kutatót, az Erzsébet királyné és magyarok- Barátság vagy szerelem? című könyv íróját, valamint Czédly Mónikát, az Erzsébet-ruharekonstrukciók nemzetközi szinten elismert készítőjét, egy ilyen közös előadás megtartására.

Színházi előadás és film: az elmúlt években reklámokban és történelmi témájú filmekben is alakítottam Erzsébet királynét. Mindig arra törekszem, hogy a lehető leghitelesebben formáljam meg Őfelségét, ezért ha mellettem dönt, biztos lehet benne, hogy az Ön elvárásainak megfelelő, és Erzsébet emlékét méltón őrző munkát fogok végezni.

Egyéb lehetőségek: amennyiben az itt felsorolt lehetőségek helyett más elképzelése van, bátran vegye fel velem a kapcsolatot! Az Élő történelem igazán sokrétű szakma, biztosan találunk olyan formát és módot, ami megfelelhet Önnek!